Wie ben ik?

Ik heb in mijn jeugd in Indonesië gewoond, waar ik voor het eerst in aanraking kwam met massage. Het voelde gelijk volledig natuurlijk om dat ook te doen: met mijn gevoel en met mijn handen verlichting bieden. Pas vele jaren later, nadat ik terug was in Nederland, een opleiding aan de kunstacademie had gevolgd, grafisch ontwerper was geweest en daarna sieradenontwerper en -importeur was geworden, kwam massage weer terug in mijn leven.

Ik volgde op één van mijn reizen in Indonesië lessen bij een Javaanse masseur. In Nederland deed ik de vakopleiding sportmassage en ging in een schoonheidssalon en een sauna werken als masseuse. Ik verhuisde en had ineens de ruimte voor een massagepraktijk aan huis. Een droom was uitgekomen.

Sindsdien heb ik me telkens weer bijgeschoold. De opleidingen, cursussen en workshops die ik heb gevolgd zijn:
Sportmassage (MSP en Eerste NVVS)
Kinesiotaping (Eerste NVVS)
Triggerpoint-therapie (Triggerpointcoach)
Functionele Anatomie van de Rug (Erasmus MC)
Lage rugklachten (MSP)
Lomi Lomi (Elysium)
Pitjit (Elders Opleidingen)
Voedingskunde (Civas)
Cholesterol Haarfijn Uitgelegd (Ortho Health Foundation)
Medische Basiskennis (Total Health).

Ik denk met je mee over oorzaken en/of onderhoudende factoren bij je klacht. Ik geef je (indien gewenst) informatie over (werk-)houding en/of behulpzame oefeningen, en soms over dieet, supplementen en medicatie voorzover dat relevant is voor het functioneren van je spieren.
Bij hardnekkige klachten werk ik met je samen: jouw input en feedback over waar de pijn heel precies zit en hoeveel druk je kan hebben tijdens de behandeling verbetert het resultaat.

Het mooie van massage vind ik dat het je via je lijf bewust kan maken van wat er in je psyche gebeurt. Lichaam en geest zijn verbonden, via het lichaam kan je je ‘zelf’ bereiken, en omgekeerd. Ook geloof ik dat veel lichamelijke aandoening voorkomen kunnen worden als we ons regelmatig laten masseren. Soms zijn medicijnen of operaties helemaal niet nodig!

Bel gerust voor informatie of een afspraak
06-22943014
.

Lid van de Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS)